vrijdag 9 mei 2014

How to clean - Vieze sneakers
Lieve allemaal,

Sommige van jullie zullen via Instagram al hebben gezien dat deze post eraan zat te komen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een schoenentik heb, als ik mijn kast opruim kom ik schoenen tegen waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had. Shame on me, maar ik vind schoenen gewoon bijna het belangrijkste onderdeel van een outfit. Ik draag dan ook het liefst sneakers aangezien je deze met bijna alles kunt combineren en ze zitten ook nog eens comfortabel.

Mijn schoenen zien er nooit heel vies uit, daarnaast zien mijn schoenen er bijna nooit oud uit ook al heb ik ze al heel lang. Op schoenen ben ik heel zuinig, als iemand dan ook op mijn schoen staat kan ik echt chagrijnig worden :P. Maar als er een vlek op zit maak ik ze schoon met Jason Markk Premium Shoe Cleaner. En speciaal voor deze post heb ik mijn Roshe Run schoenen wat langer niet schoon gemaakt, zodat ik beter het resultaat kan laten zien.


Jason Markk is een soort van vloeibare zeep die vuil oplost en los weekt, om het zo te zeggen. Soms merk je dat witte zolen bij sneakers gelig worden, Jason Markk maakt de zolen ook weer witter. In het pakketje zit een schoenborstel en de vloeibare zeep.

Jason Markk - €18,90 
Deze keer heb ik dit pakketje besteld bij Freshcotton maar heb het ook al eens bij Urban Outfitters gekocht en sommige sneaker winkels verkopen het ook.

Informatie achterzijde:
"Jason Markk Premium Shoe Cleaner is een zachte schuimende substantie dat effectief vlekken, vuil schoon maakt. Dit product bevat geen chemische stoffen en is voor 98,3% natuurlijk, helemaal biologisch afbreekbaar en dus goed voor het milieu. Het is veilig te gebruiken op alle kleuren zoals nubuck, canvas, vinyl, nylon, katoen en meer". Met een sterretje staat aangegeven dat het beter is om de Jason Markk niet te gebruiken op geverfd suède.

Instructies:
1. Doop de borstel in een bakje met water
2. Breng een aantal druppels van de Jason Markk aan op de borstel
3. Doop de borstel nogmaals in het bakje met water
4. Borstel de schoenen tot er schuim ontstaat
5. Veeg de schoen schoon met een handdoek of doekje
herhaal dit 1-5 keer
6. Laat het drogen aan de lucht

De borstel die in het pakketje zit gebruik ik zelf nooit omdat ik hem nogal groot vind, ik gebruik persoonlijk liever een (nieuwe) tandenborstel. Maar je zou de grote borstel wel goed kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een grote vlek bovenop de schoen. Daarnaast gebruik ik vochtige baby doekjes om het schuim weg te vegen, in plaats van een handdoek.

Alleen het Nike logo, de zool en het voorste puntje van de schoen waren vies dus deze heb ik geborsteld tot de vlekken weg waren. Kijk uit dat je het vieze schuim niet op de schoen veegt per ongeluk, dit kan namelijk weer voor vlekjes zorgen. Vlekjes in stof gaan nou eenmaal moeilijker weg dan vlekjes op rubberen oppervlaktes.


Het schuim veegde ik weg met een vochtig baby doekje. Als het schuim weg is kun je beter zien of er nog vlekjes zitten, als dit het geval is herhaal je het proces tot de vlekken weg zijn. Dit deed ik ook.
Het verschil is duidelijk te zien! De gele waas die over de witte zool komt is ook weg. Je snapt dus wel dat ik altijd Jason Markk gebruik om vieze schoenen schoon te maken!

Wat ik ook gebruik is de Ultimate spray van de Invito. Dit is een spray, gemaakt voor alle soorten materialen. Voordat ik mijn schoenen ga dragen spuit ik ze een aantal keer in met de Ultimate spray en dit herhaal ik wekelijks. De spray zorgt ervoor dat er een laagje over de schoen heen komt die vuil en water afstoot.
Jason Markk €18,99
Ultimate spray, kleine fles €6,99
Roze Roshe Run sneakers €95,-

Heb jij een andere manier om je schoenen schoon te maken die ik eens zou moeten proberen of heb je een vraag? Laat het achter in de comments. Wil je liever mailen? Stuur deze dan naar BrigitteMariaMua@gmail.com.


Liefs,

Brigitte Maria


Volg je me trouwens al op Instagram en Youtube?


2 opmerkingen: