woensdag 14 mei 2014

SKINCARE - MIJN DAGELIJKSE ROUTINE


Lieve allemaal,

Of je into make-up bent of niet, het reinigen van je gezicht blijft gewoon heel erg belangrijk. Iedere dag wordt je huid aan allerlei schadelijke stoffen blootgesteld, zoals airconditioning, uitlaatgassen, buitenlucht en uv-stralen. Een goede dagelijkse reiniging is de basis voor een gezonde en hygiënische huid. Want als het goed is douche je elke dag en poets je je tanden minimaal 2x per dag, maar het reinigen van het gezicht wordt vaak vergeten. 

Er zijn natuurlijk heeeel veel verschillende producten en merken die je kunt gebruiken. Ik heb ook lang gezocht naar producten die bij mij en mijn type huid passen. Maar nu heb ik een lijn gevonden die ik echt super vind. Niet teveel en niet te weinig producten, die mijn huid goed reinigen en verzorgen.

No7 - Beautiful skin lijn, Normal/Oily skin
''No7 beschikt over een volledige lijn van huidverzorgingsoplossingen, waarbij het de allernieuwste wetenschappelijk beproefde producten combineert met eerlijk advies en informatie. No7 is het Nummer 1 huidverzorgingsmerk in het Verenigd Koninkrijk. Alle No7 huidverzorgingsproducten zijn hypo-allergeen, dermatologisch getest en ontworpen om zelfs de meest gevoelige huid te verzorgen''. Het is dan ook niet te koop in de winkels hier in Nederland. Het is wel te bestellen via de Nederlandse website van Boots. Op deze website heb ik het ook besteld, er zijn nu verschillende acties. Dus ben je geïnteresseerd, dan zou ik zeker nu even kijken op de website. De producten zijn niet budget, maar ook niet heel duur, zeker niet voor wat voor producten je er voor krijgt.

Philips - VisaPure
Verder gebruik ik de Philips VisaPure met een borsteltje voor de gevoelige huid. De borstel roteert en vibreert. De verticale pulserende beweging maakt onzuiverheden zoals stof, dode huidcellen en make-up resten zachtjes los. De roterende beweging veegt onzuiverheden weg en reinigt de huid diep. 
Zelf reinig ik mijn gezicht iedere ochtend en avond. 'S avonds begin ik met het eraf halen van mijn oogmake-up. Dit doe ik momenteel met pure kokosvet. Als mijn oogmake-up eraf is maak ik mijn gezicht vochtig met lauwwarm water. Dan doe ik twee pompjes van de Foaming Cleanser op de gezichtsborstel. Met de borstel reinig ik 1 minuut mijn gezicht, de VisaPure stopt vanzelf met roteren wanneer hij klaar is. Nu is al mijn overige make-up en zijn ook alle dode huidcellen eraf gepoetst. Dan spoel ik mijn gezicht met lauwwarm water af, en dep ik mijn gezicht met een handdoek droog. NOOIT wrijven met een handdoek over je gezicht, dit is namelijk veel te ruw voor de huid op je gezicht. 

Hierna breng ik een dag of een nacht crème aan. Overdag wordt je huid aan allerlei schadelijke stoffen blootgesteld en ook aan zon- en daglicht. Het is dan ook belangrijk dat je een dag crème kiest waar een SPF filter in zit die je huid beschermt tegen dag-en zonlicht (dag- en zonlicht versnelt het verouderen van de huid), er zit in de dag crème van No 7 een SPF 15 filter. Daarnaast vind je in een dagcrème vaak antioxidanten als vitamine E of C die beschermen tegen schadelijkheden. Dit is erg belangrijk voor de bescherming van de huid en voor het vasthouden van vocht in de huid. 
Een dagcrème bevat meer water en is daardoor lichter van textuur. De crème trekt bij het aanbrengen snel in en voelt fris aan. Dat is ook prettig voor eventuele make up die je daarna aan wilt brengen. Een nachtcrème bevat meer oliën en andere voedende bestanddelen om je huid te herstellen. Deze crème is dus vetter of romiger: dat voel je ook bij het opbrengen.

Daarnaast blijft het ook belangrijk om voldoende water te drinken, want je huid wordt het best vanaf binnen uit verzorgd!

Wat gebruik jij om jouw gezicht te reinigen? Als je nog vragen of wat te zeggen hebt kun je die bij de comments achter laten of je kunt mij mailen naar BrigitteMariaMua@gmail.com!

Liefs,
Brigitte Maria

Volg je mij al op Bloglovin'Instagram en Youtube?

2 opmerkingen: